С Божията помощ цярът израства от Земята и разумният човек не го пренебрегва...

понеделник, 10 декември 2012 г.

Премахване на кожни образувания

източник: Find Home Remedy



Кожните петна, полипи или папиломи, като цяло се възприемат за доброкачествени образувания и се срещат най-често по шията, раменете, подмишниците, гърдите, лицето, гърба, носа. Най-често са безболезнени, но могат да бъдат резултат на някакво медицинско състояние, което изисква цялостно лечение.
Могат да бъдат изключително загрозяващи и да предизвикват козметични проблеми най-често при жените. Хубавото е, че освен хирургично лечение, има и други безопасни и ефективни методи, които могат да бъдат прилагани у дома срещу тези състояния.

Домашни средства срещу кожни образувания

Третиране с чесън

Чесънът е чудесно средство за премахване на кожни петна, без да се изпозлва външна намеса или лекарства. Тъй като по природа това растение е много горещо, трябва да се прилага с внимание.
Вземете скилидка чесън и я нарежете на тънки филийки.

skin tags
Поставете филийката върху кожното петно и зелепете отгоре с лепенка. Оставете го да действа през целия ден, като заменяйте със свежи филийки. Преди лягане го премахнете и изплакнете кожата си, ПРавете това в продължение на 3 дни и най-често след това петното се маха. Ако обаче не се е махнало, починете няколко дни и повторете същата процедура.

Рициново масло

Рициновото масло е силно средство за лечение на кожата в домашни условия. Вземете малко рициново масло, добавете малко сода за хляб (бикарбонат), колкото да се получи паста - поставете от нея върху кожното образувание. Повтаряйте процедурата 3 пъти на ден в продължение на 3 седмици. Скоро кожното образувание ще се свие и ще падне. Ако се налага, лечението може да се продължи, докато не падне израстъкът.


Масло от чаено дърво

Много силно етерично масло, което е доста кисело по природа, маслото от чаено дърво е естествен антисептик, който защитава кожата и след премахването на кожното образувание. Маслото от чаено дърво се слага директно върху кожното образувание. Това се прави по 3 пъти на ден или по-често до премахване на кожното петно.  
Ако имате чувствителна кожа внимавайте за действието на маслото от чаено дърво и разреждайте преди нанасяне.

Ябълков оцет

Ябълквия оцет успешно се използва за премахване на кожни образувания, като предизвиква тяхното отстраняване. Преди да сложите ябълков оцет, намокрете засегнатото място с топла вода. След омекване на кожата, с памучен тампон, напоен в ябълков оцет, намацете мястото.
skin tags remedy
В същност е добре да се остави тампонът с оцета за 20 минути върху кожата, за да действа. След това се измива с топла вода. Повтаря се 2-3 пъти на ден за толкова дни, за колкото ще изчезне петното.

Етерично масло от тамян

Много е важно първо да се направи тест върху кожата ви с това етерично масло, за да се види дали не е твърде силно за вас. След това етеричното масло от тамян се прилага директно върху кожното образувание, разредено или концентрирано, в зависимост от вашата поносимост. Продължете прилагането всеки ден, в продължение на 1-2 месеца, до постигане на желания резултат. Образуванието скоро започва да намалява и накрая пада.

Аспирин

Аспиринът също може да се изпозлва за премахване на кожни образувания. Вземете таблетка аспирин (ацетизал) и я стрийте на прах. Сложете прах направо върху кожното петно и залепете с лепенка. Аспиринът е ацетилсалицилова киселина, която спомага за намаляване размера и изсушаване на образуванията.

Използване на конец

Този метод за премахване но кожни израстъци, включва използване на конец за блокиране достъпа на кръв. Липсата на циркулация скоро предизвиква засъхване на израстъка и след време и на падането му.
Тънък копринен или конец за зъби, се връзва стегнато в основата на кожния израстък.
skin tag natural remedy
Оставя се така за няколко дни, докато израстъкът засеъхне и падне от само себе си. Тази прцедура може да предизвика някакви болки и раздразване на околния участък от кожа. Все пак методът е познат като много ефективен за премахване на кожни образувания за малък срок от време.

Задушаване

Друг  ефективен метод, е прекъсване на достъпа на кислород, което предисвиква свиване, засъхване и падане на кожния израстък. Използва се непорест материал.
Може да е апликация на лак за нокти, лейкопласт и пр. - всичко, което ви е удобно и ще ви свърши работа. Каквото и да ползвате за целта, то просто трябва да не пропуска въздуха и да възпрепятства достъпа на кислород до мястото. С този метод кожните израстъци се махат за 8-10 дни.

Сода за хляб

Содата е нежен ексфолиант и спомага за премахване на петна по кожата и други подобни. Вземете нужно количество сода, смесете я с малко гореша вода, за да се получи паста. Нанесете върху кожата и нежно разтъркайте. Повтаряйте процедурата няколко пъти на ден и продължете, докато кожното образувание изчезне.
skin tags home remedies
Ако усетите неразположение на кожните участъци, където изпозлвате содата за хляб - дразнене, парене, сърбеж - прекратете метода.
При използване на сода за хляб, кожните образувания изчезват за около 1-2 седмици. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...