С Божията помощ цярът израства от Земята и разумният човек не го пренебрегва...

петък, 21 октомври 2011 г.

Балсам за устни в домашни условия


снимка  супернова



Със застудяването на времето, кожата ни изисква различен вид грижа.
Студът, вятърът и есенното време като цяло ще изсушат и напукат до кръв нежната кожа на устните ви. Затова вземете мерки докато е време. 
Балсамът за устни трябва да дойде преди червилото или гланца.Ако устните ви са напукани и разранени, колкото и да ви е хубав глосът, няма да помогне на кожата да се заздрави и да изглежда добре.
Подберете балсам за устни, който да отговаря на нуждите ви. Той не трябва да оставя неприятен вкус в устата, да попива добре в кожата, но и да поддържа ефекта си за по-дълъг период от време, а не да трябва да се мажете през половин час.
Добре е и ако изкуствените оцветители са по-малко, а съставките - възможно по-натурални и изчистени от химически примеси. Ако устните ви се разраняват често, набавете си балсам със зелен чай.
Може да пробвате да си забъркате балсам в домашни условия. Не е особено трудно и поне ще знаете какво точно съдържа вашата козметика.
Препоръчаме ви следната лесна рецепта за балсам.
Необходими продукти:- по една чаена лъжичка от следните масла - шея или арган, кокос, бадем и палмово масло (може да добавете и малко какаово масло за по-приятен аромат и вкус на балсама)
- 2-3 капки етерично масло по избор
- няколко капки витамин Е (от ампула например)
- половин чаена лъжичка пчелен восък
Смесете всичко и сложете да се разтопи на водна баня. След това изсипете в малък контейнер (може да ползвате кутийката на вече свършил крем за лице, като я почистите добре)
Изчакайте сместа да изстине и нанесете с върха на показалеца на устните си.

И един друг вариант:

Необходими материали: 
Пчелен восък 
Масло 
Мед 
Аромат 
Кутийка 

Какво да направите? 
Нарежете восъка на малки парченца или го настържете. Сложете го в кутия, подходяща за микровълнова фурна. Восъкът омекотява и хидратира кожата на устните. 

Добавете към восъка някакъв вид подхранващо масло – витамин Е, масло от жожоба, дори зехтин. 

Сложете всичко в микровълновата и оставете докато се разтопи (около минута). 

Оставете сместа да се охлади и добавете меда. Не прекалявайте с количеството на меда, за да запазите текстурата на балсама. Пчелният мед ще добави вкус и аромат на балсама, а също така ще даде антибактериална защита. 

По желание добавете от любимия си аромат – ванилия, портокал, бадеми. Използвайте аромати за сладкиши. Сложете съвсем малко, защото ароматите са концентрирани и ако прекалите балсамът ви ще има горчив вкус. 

Сложете балсама в подходяща кутийка. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...