С Божията помощ цярът израства от Земята и разумният човек не го пренебрегва...

понеделник, 3 септември 2012 г.

Последствията от газирани напитки за здравето!


Чували сме за вредата от газираните напитки, знаем, че употребата им може да доведе до затлъстяване и диабет, всичко това минава някак си покрай нас и продължаваме да ги употребяваме и още по-лошо, позволяваме и на децата си да свикват с тях. Последните изследвания показват, че само един месец редовна употреба може изцяло да промени подредената система на метаболизма в тялото.

Изследователи от университета в Юта са установили, че постоянното използване на газирани сладки води, кара организма да се адаптира към новия доставчик на енергия за организма -въглехидрати, а не мазнини.

За експеримента са били избрани 11 доброволци на възраст около 20 години, които по принцип не консумират безалкохолни напитки в ежедневния си живот. За един месец, всеки ден пият газирани сладки води.

Резултатът показва значително отклонение от нормалната обмяна на веществата, по-специално, значително ускоряване на метаболизма на глюкозата, а промените стават дълготрайни. Процесът е: в отговор на мускулите да се увеличи нивото на глюкоза в кръвта, което води до намаляване на метаболитната ефективност не само по време на експеримента, но и за в бъдеще. Загубата на способността на организма да изгаря мазнините, неизбежно води до затлъстяване.

Абсолютно всички безалкохолни напитки, които съдържат захар в големи количества и оцветители, причиняват вреда на здравето. Според д-р Кубиш трябва да се информират всички производители на безалкохолни напитки за вредата им върху метаболизма и се вземе адекватно решение. 

източник


Няма коментари:

Публикуване на коментар

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...