С Божията помощ цярът израства от Земята и разумният човек не го пренебрегва...

неделя, 25 ноември 2012 г.

Още една прекрасна идея за домашна пудра за лице

Скоро ви дадох прекрасната и евтина идея за домашна пудра за лице .

Сега ще ви дам идеята на Great Oak Circle за органична домашна прозрачна пудра за лице, която е много полезна, макар и не толкова евтина, колкото първата.
Тук са използвани отново царевично нишесте (органично) и зелена хума или още Френска зелена глина, а малко количество какао също може да се добави по желание, за придобиване на лек отенък. 
Царевичното нишесте действа доста добре на омазняваща се кожа, тъй като действа абсорбиращо и това е един търсен ефект за през деня.
Зелената хума се използва широко в козметиката и за спа процедури, заради широкия спектър от полезно действие и нежност към кожата ни. Нея спокойно можете да си набавите от аптеките или билковите магазини.


В купа се смесват 1 част зелена хума и 1 част царевично нишесте, смесват се добре:


От какаото се слага малко количество и след това евентуално се добавя по малко, за да се постигне желания ефект. Писах по-горе "1 част", без да давам точни мерки, защото тази 1 част зависи от вашето желание за крайно количество - може да използвате като начало 1 супена лъжица. 
Разбъркайте много добре, като се постарайте да разбиете добре всяка бучка.

Измийте добре стъклен съд с добре затваряща се капачка - от бебешка пудра, от бурканче за подправки и др - подсушете много добре и изсипете вътре получената смес.



Забележка - ако имате по-мургава кожа, нека количеството какао и хума е малко по-голямо от базисното количество царевично нишесте, защото в противен случай след нанасяне, кожата ви ще изглежда много бледа.

4 коментара:

  1. Тъкмо качих моята статия в блога ми за домашна пудра и реших да проверя в гугъл дали и други български блогърки, които са си правили домашна пудра. Много ми беше приятно да прочета твоята. Аз си я направих с канела вместо с какао - http://empurple.eu/index.php/diy/item/144-napravi-si-sam-pudra-za-lice :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти, че писа, защото така имах възможност да разгледам свежия ти блог и да лайкна страницата му във Фб :)
    Кажи ми, какви са личните ти впечатления от пудрата ти? Също така за канела, честно казано, не се бях сетила, освен в маска за лице - как ти действа?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! И аз разглеждах рецептички за домашна пудра и тази ми допадна страшно много. Ще я пробвам веднага. Харесва ми, че е с какао. За съжаление кожата ми пламва от канелата.

      Изтриване
    2. Да, какаото е много добър вариант! :)

      Изтриване

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...