С Божията помощ цярът израства от Земята и разумният човек не го пренебрегва...

вторник, 10 декември 2013 г.

Дископатия - как да я лекуваме?


tomilherb.com
От месеци не мога да се справя с този проблем - дископатията - тя е едно от най-често срещаните заболявания на опорно-двигателния апарат. Болката е не само силна, но и доста упорита и продължителна. Така се случи, че почти не можех да приложа някакви домашни подпомагащи лекове - имах доста инжекции, после дълга физиотерапия, ходя с ортопедичен колан на кръста. В крайна сметка, два месеца по-късно, болката ми поне леко намаля и засега не ме докарва до сълзи - лично аз рядко плача от болка. Явно тази е специална...

Досега в блога ми опитвах да публикувам само рецепти, които лично съм изпробвала или мои близки, на които имам доверие за положителния, орицателния или неутралния резултат. Тези, които пускам сега, смятам да приложа следващите дни, но тъй като знам, че дори и да не помогнат, няма да навредят, а и факта, че дископатията е нещо, както писах по-горе, упорито и силно като болка, разпространявам инфото за тези иначе лесни за прилагане домашни лекове на проф. Мермерски:

  • -> 1 глава стар лук и 1 картоф (средно големи) се настъргват и разбъркват заедно с 1 шипка сол. Получената смес се нанася на парче парче памучен плат и се слога върху болезнения участък. С този компрес се престоява през нощта. Процедура се прави 3 дни подред.

  • -> 2 филии хляб се поръсват със сода бикарбонат и се намокрят с оцет. Поставят се върху засегнатото място по гръбначния стълб в продължение на няколко часа.

Ясно е, че тези рецепти не лекуват, а само облекчават. Мога да подчертая, че подходящите физически упражнения за цялото тяло и конкретно за стомаха, кръста и гърба, водят до укрепване на мускулите, които да поддържат и подпомагат костите и ставите ни! Защото в противен случай натоварваме ставите, вместо мускулите.
Не само упражнения на едно място, но плуването и ходенето без натоварване, са едно добро средство, което препоръчвам от личен опит. 
Йогата - асаните, са другото отлично средство!

Другото важно в случая, е подходящото хранене - набавайки си необходимите минерали и елементи, можем да поддържаме костната плътност на едно добро ниво, независимо от напредъка на годините. А това е фактор срещу наличието на каквито и да било радикулитни заболявания.

Доколкото видях, помагат, а рекламите е и да лекуват опорно двигателни проблеми, имат претенцията Шиацу и иглотерапия. Това вероятно много зависи и от човека, който ги прави. Майка ми изкара над 10 комбинирани Шиацу-иглотерапия посещения, със строга хранителна диета за намаляване на теглото - което е силен фактор. Намали си теглото, но така и не можа да спре обезболяващите - болката й е много силна. 

Така че трябва да се действа по всички методи, едновременно, комбинирано. Последното е скъпо - имам предвид масажите и иглотерапията, но ако се намери наистина подходящ добър терапевт, както казах, имат претенцията да лекуват, така че би било за последно такова харчене.

Храненето и физическата активност, са за всеки ден!



1 коментар:

  1. ЛЕКУВАМ УСПЕШНО
    --Дископатия
    --Плексит
    --Шипове
    --Рамо
    --Коляно
    --Изкълчено ,Навяхнато
    -- 0899930709

    ОтговорИзтриване

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...