С Божията помощ цярът израства от Земята и разумният човек не го пренебрегва...

неделя, 15 декември 2013 г.

Пастички без печене




Съставки за блата:    
100 грама масло     
50 гр захар,     
2 супени лъжици какао     
250 гр бисквити     
100 грама нарязани лешници     
50 грама портокалов сок    

Крем: 
400 мл обезмаслено мляко,    
1 пакетче ванилов пудинг,     
2 супени лъжици захар,     
50 гр масло 

Глазура:     
100 грама шоколад     
30гр масло     
малко вода 

Приготвяне: 
Маслото се разбива със захарта, добавят се смлените бисквити, какаото, лешниците и портокаловия сок. Сместа се разстила върху хартия за печене. 
Пудингът се приготвя според указанието на опаковката, добавя се и малко масло - 50  грама, размесва се и се оставя да се охлади. 
С пудинга се покрива бисквитения блат.
Приготвя се глазурата от шоколад, натрошен на парченца и разтопен на водна баня, с добавени 30 грама масло и малко вода или лъжица прясно мляко. Може да се направи в микровълнова - на максимална мощност за 20 секунди, след което се разбърква добре и се връща за 3 секунди, пак се вади и разбърква добре. Това се повтаря до пълното разтапяне на шоколада. Внимава се да не загори!
Сладкишът се оставя на хладно да почине и се разрязва на пастички.
Както всички лакомства, за чиято подготовка се използва масло и шоколад, и този включва значително общо количество мазнини и въглехидрати, имайте го предвид :)
Да ви е сладко!

Moja kuhinjica

1 коментар:

  1. В бисквитения блат не съм слагала захар, както е предвидено по рецепта. Сладостта от бисквитите и всички съставки, ми е достатъчно.

    ОтговорИзтриване

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...