С Божията помощ цярът израства от Земята и разумният човек не го пренебрегва...
четвъртък, 17 февруари 2011 г.
Бухтички
2 яйца
4 с.л захар (ако искате да са по-сладки, може са прибавите още)
3 с.л олио
1/2 ч.ч кисело мляко
1-2 пакетчета ванилия
2 ч.л бакпулвер
2 и 1/2 ч.ч брашно
1/4 ч.л сол
Настъргана кора от лимон или портокал (по желание) - може и без тях, разбира се
Брашното се пресява със солта и бакпулвера.
Яйцата се разбиват със захарта, прибавя се лъжица по лъжица олиото, като се бърка докато се усвои.
Прибавя се киселото мляко, ванилията и настърганата кора.
Разбърква се и се прибавя на три пъти пресятото със солта и бакпулвера брашно.
Бърка се до получаването на много гъста каша.
В дълбок съд за пържене или фритюрник, загрейте олио.(Олиото трябва да покрива поне 3-4 пръста дънота на съда).
С намазнена сладоледена или супена лъжица се взима малко от сместа(колкото орех) и се изсипва в сгорещеното олио. Пържи се, докато бухтите придобият златисто-кафиникав цвят. Пробвайте първата и така ще прецените, дали е добре или им трябва още. Ако много са потъмнели, а са сурови вътре, вземете малко по-малко тесто или намалето леко огъня.
Бухтичките изплуват на повърхността на олиото.
Готовите бухти извадете с помощта на решетъчна лъжица в чиния застлана с готварска хартия или салфетка. Оставете така за няколко минути да се отцедят, после преместете в чиния за сервиране и поръсете бухтите с пудра захар.
Можете да полеете бухтичките със захарен сироп (2ч. вода+1ч,захар+ванилия).
Другив вариант е да ги наредите във формата на кула и да ги залеете с шоколадов куверт'юр или топинг. Кувертюра можете да купите - има в магазините прахообразен и се приготвя лесно. Можете и да си направите от шоколад на парчета+2-3 лъжици прясно мляко и малка бучка масло - за кратко в микровълновата и се разбърква добре; или на водна баня на котлона.
Публикувано от
Igelkotten Milli
в
19:47
Изпращане по имейлПубликувайте в блога си!Споделяне в TwitterСподеляне във FacebookСподеляне в Pinterest
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар