С Божията помощ цярът израства от Земята и разумният човек не го пренебрегва...

петък, 11 февруари 2011 г.

Огретен с картофи и пуешко филе






Много вкусна и лесна вечеря/обяд.
Нужни са ви картофи, гъби (по желание), кисели краставички, топено сирене, яйца, прясно мляко и брашно.


Сваряваме картофите небелени - запазват се полезните съставки, когато се варят бпо този начин, освен това се поставят в гореща вода, а не в студена.
Когато се сварят добре, се обелват и нарязват. Не давам точния грамаж на картофите, защото домакините знаят как да преценят количеството.
По оригиналната рецепта нямаше гъби, но аз имах опаковка печурки и ги нарязах при картофите.
Отделно се нарязва пуешко филе - може не кубчета, може и на лентички.
Нарязват се и кисели крастваички и се смесват с филето.
В гювечето се сипва половината количество за една порция от картофите и гъбите, след това се посипват обилно парченцата месо и краставички, накрая - картофи и гъбките.
Върху тях се нарязва топено сирене.
В отделен съд се разбиват яйца (по 1 яйце на гювече), брашно и прясно мляко (по около 100 г на гювече).
С тази смес се залива всяко гювече и се слага да се пече в загрята фурна за околко 20-30 минути.

2 коментара:

  1. направих го,много е вкусен,джаззаки Аллаху кхайран!

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина хубава оценка :)) Много се радвам :))
    Не знам как си приготвила яденето, но сама виждаш, предполага голяма свобода в състава.

    ОтговорИзтриване

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...