С Божията помощ цярът израства от Земята и разумният човек не го пренебрегва...

понеделник, 7 февруари 2011 г.

Важно доуточнение за закланите пилета в България

Ассаламу алейкум


Тъй като много се пише и много се говори - аз обичам да действам. Това беше начина, който използувах, за да разбера какъв е желатина, който се продава по магазините и който се използува във Фармацията и това е начина на действие, който предприех току що.


За какво става дума. Изкарах списъка с търсачка в Интернет за фирмите, които отглеждат пилета в България и имат птицекланици. Звънях подред.


Най-напред звъннах във фирма "Амета" - производител на Лудогорско пиле, разговарях с момичето, което обикновено отговаря на обажданията. Запитах я и обясних защо ми е необходим отговор, но не поясних какъв точно искам и тя каза, че в нейната фирма пилетата се зашеметяват и после с ток се умъртвяват. Те пишат за това като за "добиване". Отметнах фирмата и рекламираното Лудогорско пиле, като "НЕ" в моя списък.


После - фирма Bulchicken - и по-конкретно направо в птицекланицата им, там директно ми обясниха при това с учудване, че пилетата се колят.


Следваше фирма Джиев (от Костинброд) - там разговарях направо с технолога (съжалявам, но тъй като някои неща пропускам да запиша веднага, забравям, особено имена). Гласа беша не мъж над 50-те - той ми обясни надълго и нашироко, че няма друг начин (дори каза "по света"), освен да се колят пилетата. Дам зашеметяват, се но след това се колят. Аз казах, че съм чувала за KFC например, че ги умъртвяват и че в друга фирма в България са казали,че спазват някакви директиви на ДВСК за зашеметяването и електрическия ток, осветление и т.н. Той каза направо - в грешка сте, вероятно са имали предвид само, че зашеметяват в ток, но няма умъртвени пилета, няма такова нещо в България и по света. Зашеметяват се от гледна точка на хуманността, но се колят след това.

2 коментара:

  1. От твърдението на фирма Джиев излиза, че първо се зашеметяват и след това се колят преди да умрат и това навсякъде е така (не само в тяхнта фирма).

    Да разбирам ли, че въпреки кзааното горе лудогоското пиле си ги коли мъртви, а другите фирми все още, когато са зашеметени (но живи )

    ОтговорИзтриване
  2. Именно, колят се живи, но в състояние, в което се смята, че не изпитват силна болка (?), казват, че тов е хуманния начин.

    А за фирма Амета (Лудогорското пиле)какво да кажа...Все си мисля, че момичето просто угаждаше и налучкваше.
    Но ако приемем, че тя декларира, че пилетата се умъртвяват, кой знае - най-добре иншаАллах засега да не купуваме от техните пилета.

    Както казах - технолога на Джиев каза: "Няма такова нещо (умъртвяване с ток), нито в България, нито по света!"

    ОтговорИзтриване

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...