С Божията помощ цярът израства от Земята и разумният човек не го пренебрегва...

вторник, 22 февруари 2011 г.

Шоколадов сладкиш



За съжаление не мога да дам източника на тази рецепта и ще се извиня предварително на авторката, ако си види тук сладкиша, но до преди малко търсих из блоговете, които следя, както и в Гугъл, но не открих тази рецепта.
Въпреки това мога да ви уверя, че е много лесна за изпълнение, а резултата е чудесен - вкусно шоколадово изкушение. У нас шоколада и всички сладкиши, които правя и гледам да са с шоколад, са си най-обичани. Големия ми син казва, че ако има нещо сладко без шоколад, то все едно няма.


Продуктите са малко:
 100г масло
 100г черен шоколад
 200г захар
 120г брашно
 2 айца
 1 ч.л. бакпулвер


Фурната се включва на 160 градуса.
Шоколада се начупва на парчета и заедно с маслото се слага на котлона на водна баня или аз го правя в микровълновата - на няколко пулса (2 или 3 максимум) по 30 секунди, като междувременно вадя сместа и хубаво бъркам.
Когато шоколада се разтопи напълно и се смеси с маслото, добавяме захарта и брашното, смесено с бакпулвера.
Накрая се добавят и яйцата.
Тавичката ми е 24см - застилам я с пекарска хартия - ползвам я за почти всяко печене - най-удобно и чисто е.
Сместа се изсипва в тавичката и се пече в загрятата фурна около 25 минути. Изстива на решетка.
За заливка може да се приготви глазура от 1с.л. вода+ 1ч.л. лимонов сок + 4 с.л. пудра захар
Друга заливка: 2 с.л.пудра захар + 1 ч.л. сок портокал


Ако МНОГО обичате шоколад, може да се разтопи 50 г шоколад с бучка масло и да се полее сладкиша.


А може и само да се наръси с пудра захар през цедка.


Все е вкусно :))

Няма коментари:

Публикуване на коментар

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...