С Божията помощ цярът израства от Земята и разумният човек не го пренебрегва...
сряда, 16 февруари 2011 г.
Фата'ир би-л-Джибна
Продукти:
1 яйце
1 1/3 чаша вода
1/4-1/3 чаша олио
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 пълна лъжица мая
4 чаши брашно
1 опаковка крема сирене
Сух джоджен (по желание)
Сусамени зърна
Приготвяне
Крема сиренето трябва да бъде със стайна температура, така че да се размазва лесно, ако е необходимо, поставете го за малко в микровълновата фурна, за да се стопли.
1. Загрейте фурната. Разбийте яйцето, водата, олиото, захарта, брашното и маята заедно.
2. Добавете брашното и разбъркайте добре.
3. Стрийте сухия джоджен между ръцете си и поръсете крема сиренето.
4. Разточете върху леко набрашнена повърхност и изрежете правоъгълници, в средата на които разппределете средно количество от крема сиренето. Покрийте с кора и слепете краищата с вилица, образувайки един вид панделка – вижте снимкатa.
5. Намажете със смес от вода и сол, поръсете със сусам. Печете в загрята фурна на висока температура за около 22-25 минути или докато станат светло кафяви на цвят.
*) Чувствайте се свободни да направите пълнеж по желание, като кайма, сирене и др. Бъдете креативни!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар