С Божията помощ цярът израства от Земята и разумният човек не го пренебрегва...

сряда, 16 февруари 2011 г.

Фата'ир би-л-Джибна



Продукти:

1 яйце

1 1/3 чаша вода

1/4-1/3 чаша олио

1/2 ч.л. сол 

1 ч.л. захар

1 пълна лъжица мая 

4 чаши брашно

1 опаковка крема сирене

Сух джоджен (по желание)

Сусамени зърна

Приготвяне

Крема сиренето трябва да бъде със стайна температура, така че да се размазва лесно, ако е необходимо, поставете го за малко в микровълновата фурна, за да се стопли.

1. Загрейте фурната. Разбийте яйцето, водата, олиото, захарта, брашното и маята заедно.

2. Добавете брашното и разбъркайте добре. 

3. Стрийте сухия джоджен между ръцете си и поръсете крема сиренето.

4. Разточете върху леко набрашнена повърхност и изрежете правоъгълници, в средата на които разппределете средно количество от крема сиренето. Покрийте с кора и слепете краищата с вилица, образувайки един вид панделка – вижте снимкатa.

5. Намажете със смес от вода и сол, поръсете със сусам. Печете в загрята фурна на висока температура за около 22-25 минути или докато станат светло кафяви на цвят.

*) Чувствайте се свободни да направите пълнеж по желание, като кайма, сирене и др. Бъдете креативни!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...