С Божията помощ цярът израства от Земята и разумният човек не го пренебрегва...

неделя, 25 септември 2011 г.

Куркумата действа като приспивателно
Куркумата действа като приспивателно
Куркумата е изключително полезно растение, макар много малко домакини да го използват при готвенето на различни ястия. А освен подправка, куркумата е и истинско природно лекарство.
Куркумата е безценен помощник при лечението и профилактиката на многозаболявания, сред които болести начерния дроб, стомаха, жлъчния мехур и бъбреците.
Веществата, които се съдържат в куркумата, защитават кръвоносните съдове от атеросклероза. Пушачите трябва да ползват редовно тази подправка, защото ще ги защити от вредното въздействие на цигарения дим.
Тя се препоръчва и на хора, които редовно са подложени на пасивно пушене от колеги и приятели. На Изток много по-малко хора страдат от болестите на съвремието, защото използват много куркума в ястията си.
Куркумата действа като приспивателно
Достатъчни са само дванадесет грама куркума дневно, за да получи организмът ни необходимите елементи, които не присъстват в други растения – куркумин и куркуминово масло.
Молекулите на куркумина имат уникалната способност да се внедряват в мембраните на клетките на организма и да ги правят по плътни, като по този начин ги превръщат в по-устойчиви към инфекции.
Куркуминът е идеален антиоксидант, който защитава организма от много болести, а е и перфектно противовъзпалително средство. В народната медицина той се използва за лечение на рани и различни видове инфекции.
Куркуминът има способността да повишава имунитета и е алтернатива на чесъна. Куркуминът се използва за профилактиката на някои заболявания и като средство за прочистване на организма.
В кулинарията куркумата се добавя в различни ястия и сосове и е една от основните съставки при приготвянето на прочутата подправка къри, необходима за приготвяне на източни ястия.
За да спите като новородено, преди лягане изпийте една чаша топло прясно мляко, в което сте добавили една лъжичка мед и една щипка куркума.

1 коментар:

  1. Чаша сварено прясно мляко с 1 ч.л. куркума в него е идеално средство против кашлица. Пие се в продължение на целия ден, на глътки. Освен това, както е споменато в статията, подправката е и отлично противовъзпалително средство. Афти в устата изчезват за ден-два, ако се сложи на мястото малко куркума, смесена с няколко капки вода, във формата на твърда каша. Държи се няколко минути, след което се изплаква и това се повтаря няколко пъти дневно.

    ОтговорИзтриване

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...