С Божията помощ цярът израства от Земята и разумният човек не го пренебрегва...

петък, 20 януари 2012 г.

Чудотворното действие на екзотичните гъби


revita.bg

"Лечебните гъби са мощни природни адаптогени. Растения, които попаднали в човешкото тяло, оптимизират функциите на организма", обясни още имунологът.

Гъбата шийтаке е основно средство за повишаване на съпротивителните сили. От целебните й качества се е възползвал лично японския император и неговите придворни. Затова шийтаке е наричана още "вълшебната гъба на императора". Този вид гъба е мощен антиоксидант. Тя има много силно изразен противовирусен и противораков ефект. Подпомага сърдечно-съдовата система, защото контролират нивата на холестерола.

Рейши е уникален вид дървесна гъба. В Китай е наричана "божествената гъба на дълголетието". Приемането й в комбинация с коластра възстановява силите и енергията на организма, облекчава автоимунните заболявания и подпомага дихателната система.

Майтаке е гъба, която расте по кората на дърветата в много азиатски държави. Наричана е "танцуващата гъба" и е почитана от дълбока древност поради медицинската си стойност- използва се както средства за укрепване на тялото, подобрява на метаболизма и удължаване на човешкия живот. Също така помага при нередовен менструален цикъл.

Кордицепс е гъба, която в китайската народна медицина се използва за подсилване на белите дробове и бъбреците. В съчетание с приемането на коластра под формата на хранителна добавка, тя се превръща в естествен антибиотик. Тонизира организма, подобрява оросяването, има антистрес ефект, антидепресант е и служи за афродизиак.

Гъбата агарик блазеи произхожда от Бразилия, където я наричат "гъбата на Бога". В съчетание с коластра, тя е едно от основните оръжия срещу инфекциите и онкологичните заболявания.

Кориолус е гъба, която подпомага организма при вирусни и бактериални инфекции и благоприятства правилното функциониране на черния дроб.

Херициум пък е гъба, която в съчетание с коластра, подпомага регенерацията на невроните, помага за поддържане на храносмилателната система и черния дроб.

със съкращение novatv.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...