С Божията помощ цярът израства от Земята и разумният човек не го пренебрегва...

вторник, 13 март 2012 г.

Вендузите у дома

БАБИНИТЕ ВЕНДУЗИ
Ако в миналото вендузите са се използвали само при възпаление на белите дробове, сега с тях се лекуват артрити и артрози, радикулити и невралгии, остехондрози, миозити и травми. 
Масажът с вендузи усилва периферното кръвообръщение, като в тази “работа” се включват и капилярите, които досега не са били използвани за тази цел, а освен това се подобрява и лимфотечението. В резултат на това се “обират” застойните натрупвания по тъканите, мускулите и кожата, те започват по-добре да се хранят и да получават кислород, ускоряват се обменните процеси и чрез кожата активно се изкарват отровните вещества – урината, солите. Тонусът на мускулите се повишава.
Жените предпочитат масажа с вендузи, за да се избавят от целолуита. Но вендузите могат да помогнат и при доста сериозни заболявания – артрит и артроза, радикулит и невралгия, остеохондроза, миози и травми. Вендузите са незаменими при пневмонии, бронхити и заболявания на трахеята. 

В домашни условия

В къщи може и да нямате истински вендузи. Тогава на помощ ще дойдат например … майонезените бурканчета или бурканчета от бебешки пюрета, по-дебелостенни чаши и пр. Те създават няколко пъти по-силен вакуум, отколкото медицинските, поради което не бива да се пренебрегват.
След като вече сте се сдобили с бурканчетата, нанесете върху кожата олио или масажен крем. За две секунди обгорете бурканчето с горящ спирт (запалвате пръчица, обвита с предварително напоен със спирт памук) или на пламъка на свещ. След като извадите пръчицата от бурканчето, бързо поставете бурканчетно върху кожата. 
Има два варианта: да оставите вендузите (бурканчетата) от 5 до 15 мин или да започнете масаж при болки в гръбнака отгоре надолу по гръбначния стълб от шията до бутовете (т.нар. бягаща чаша). Ако някои места ви заболят особено силно, оставете върху тях бурканчето неводвижно за 30 секунди. След масаж от 1 мин направете едноминутна почивка и отново повторете масажа. Общото време на масажа се колебае от 10 до 30 мин в зависимост от състоянието и поносимостта. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...