С Божията помощ цярът израства от Земята и разумният човек не го пренебрегва...

неделя, 15 април 2012 г.

Сладкиш с вишни и смокини

Снимката, поради липса на моя, съм заимствала от тук
Тази рецепта научих от Иван Звездев и оттогава я приготвям много пъти, като дори сменям и плодовете в нея - например съм слагала дори стафиди, банани - и винаги е било много лесно за приготвяне и вкусно.


Продукти:

  • 2 яйца
  • 1/2 ч.чаша захар
  • 100-120 грама маргарин или масло (каквото предпочитате) - 1 стандартно пакетче масло, е 125 грама
  • 1 и 1/2 ч. чаша брашно
  • 1/2 л. сода бикарбонат
  • черешите/вишните от един компот, предварително почистени от костилките
  • смокини - 1 стандартна опаковка сушени смокини
  • пудра захар за наръсване
  • тава за печене - диаметър около 23-24 см



Начин на приготвяне:

Смокините се нарязват на малки парчета и се заливат с гореща вода и така трябва да постоят 10-на минути. 
В това време всички останали продукти се смесват, няма нужда от миксер. След това се прибавят смокините. Обърква се добре и се изсипва в тавичката - намаслена и набрашнена. Дори може да не се разстила сместа - при затоплянето във фурната сама ще се разстели.
Пече се около 1/2 час на не висока температура. 

След изпичането се наръсва с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...