С Божията помощ цярът израства от Земята и разумният човек не го пренебрегва...

неделя, 22 април 2012 г.

Български майки се включиха в подобряване на рекорд на Гинес


Тази година, на 21.04.2012 година, България за пръв път беше сред страните, участващи в опита за подобряване на световния рекорд за масова едновременна смяна на многократни пелени.
35 майки с екосъзнание се събраха на 21.04./събота/ от 19:00 часа в център „Естествени идеи” в столицата, за да се включат в светoвната инициатива „The Great Cloth Diaper Change” и да помогнат за подобряването на световния рекорд за масова едновременна смяна на многократни пелени.
При влизането си всяка от майките беше официално регистрирана.


     
Масовата смяна започна точно в 19:30 часа местно време /9:30 PTS/. Най-важното и основно изискване, за да бъде признато българското участие в опита за подобряването на световния рекорд, е да има не по-малко от 25 родители, всеки от тях сменящ пелена на едно дете. Това беше спазено.
След произведения със свирка сигнал точно в 19:30 местно време, всяка от майките трябваше да вдигне ръката си, показвайки многократната пелена, която предстои да обуе на детето си. Точно в онзи момент започна Смяната.
От участничките не се изисква бързина. Важно е единствено всяко от бебетата да бъде преобуто в текстилна пелена, а не в еднократна. Това е едно от другите основни изисквания, за да бъде зачетено участнието на всеки един в опита за подобряването на рекорда на Гинес.
Когато всички майки бяха готови със смяната на пелените, беше даден повторно сигнал, след който всяка от тях трябваше да вдигне детето си, вече преобуто в многократната пелена.
Всичко, случващо се на Московска 27Б на 21.04., между 19:30 и 19:37, беше подробно описвано от двама независими свидетели, чиито собственоръчно написани показания бяха изпратени на основните инициатори в Калифорния, стоящи зад The Great Cloth Diaper Change”. След което ще стигнат и до оценителите от Гинес.

В края на инициативата в център „Естествени идеи”, беше разиграна томбола, наградите за която – осигурени от различни фирми производители и вносители на многократни пелени в България.
След като българското участие в опита за подобряване на Световния рекорд за най-голямата масова едновременна смяна на пелени бъде официално призната, всяка от българските участничкит ще получи сертификат от Гинес.
Организаторите и всички участници споделят една надежда – общият брой на взелите участие във Великата смяна на многократни пелени през 2012 година от цял свят да е надминал броя на участниците в миналогодишната инициатива.

Историята на инициативата започва през 2011 година, когато Джуди Аагард, една от собствениците на Tiny Tots (калифорнийска семейна компания, посветена на природосъобразното родителство) проявява желание да отбележи Деня на Земята, организирайки фирмено-семейно парти.
Много бързо това желание прераства в мечта да се постави световен рекорд за масово едновременно сменяне на текстилни пелени. Идеята е реализирана през 2011 от малка група ентусиасти, които имат желанието да покажат, че многократните пелени са една съвсем реална алтернатива за днешните семейства.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...