С Божията помощ цярът израства от Земята и разумният човек не го пренебрегва...

четвъртък, 14 юни 2012 г.

Натурални масла за косата


Натуралните масла от различни растения са от изключителна полза за кожата на тялото, лицето, както и за косата.
Когато решите да си вземете подобно масло е добре първо да се уверите, че купувате нещо достатъчно добро. Най-добре е то да е базисно и да няма излишни примеси като ароматизатори и синтетични подобрители.
Хубаво е да се използва поне веднъж-два пъти месечно, за да постигнете желания ефект.
Има обаче някои натурални масла, които са подходящи за кожата на лицето, но не се отразяват особено добре на косата.
Кои са те и защо трябва да се избягват обяснява Кристоф Робин – колорист на "Л'Ореал".
източник
Маслиново – то трудно се абсорбира от косата и може да съсипе цвета й, ако я боядисвате. Маслините се отразяват чудесно на кожата на цялото тяло, като подхранват и овлажняват, но за косата си може да изберете нещо друго.
Арганово – аргановото олио е превъзходен антиоксидант и в последно време се предлага в различни терапии за коса. Трябва да знаете обаче, че в чистия си вид е много вероятно да омазни сериозно косите ви.
Минерално масло – Робин споделя, че то има редица полезни свойства, но нанесено върху косъма може да образува прекалено плътен защитен слой и така да попречи на косата да поеме полезните хранителни вещества, от които се нуждае.
За сметка на това базисните масла от палма и кайсиеви ядки се отразяват по чудесен начин на косата и й придават здравина и блясък, без да я омазняват излишно.
Те се нанасят след като косата е измита с шампоан, като по този начин заместват балсама. Нужно е да ги прилагате веднъж в седмицата за постигане на максимален ефект.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...