С Божията помощ цярът израства от Земята и разумният човек не го пренебрегва...

неделя, 12 август 2012 г.

Ето колко е здравословна морската вода


На международен научен симпозиум, състоял се неотдавна в Испания, авторитетни учени от различни страни категорично са потвърдили здравословността на морската вода. Според тях почивката на море и активното използване на морската вода имат голямо значение за укрепване на имунитета и за справянето с доста болести.

Установено е, че морската вода усилва метаболизма. Тя съдържа 133 микроелемента. Тези минерални вещества помагат да се предотвратят и лекуват високо кръвно налягане, артрит, остеопороза и много други заболявания. Тя действа лечебно и на редица кожни болести, заболявания на вътрешните органи и на нервната система.
Чрез кожата се приемат такива важни микроелементи като магнезий (за нормалната работа на сърцето), калций (за здрави кости и зъби), натрий (за подобряване на кръвообращението), калий (за правилно функциониране на клетките), фосфор (за активна мозъчна дейност).

Морската вода оказва противовъзпалително действие. Освен това тя стимулира функцията на еластина и колагена. Минералните соли, които се съдържат в нея, са важни за регенерацията на кожните клетки.

Доказани са лечебните й свойства при екземи, псориазис, невродермит, розацея, акне и др.
Из в. “Лечител”

Няма коментари:

Публикуване на коментар

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...