С Божията помощ цярът израства от Земята и разумният човек не го пренебрегва...

понеделник, 8 април 2013 г.

Очистване и Хиджама

По времето на ас-Сахаба, радиАллаху анхум, храната им била естествена, не сложна, малки порции в сравнение с голямата физическа активност, за разлика от нашия заседнал начин на живот. Те имали навик често да почистват стомасите си - обикновено използвали Сенна като очистително и често правели Хиджама (вендузи). 



В наше време храната ни е смесена в големи порции с погрешни хранителни комбинации; муден начин на живот с ниска физическа активност. Хиджама е пренебрегвана или забравена, а очистването на стомаха никога не се извършва, а е толкова важно. 

В зависимост от начина ви на живот и фалшивите хранителни навици, е препоръчително:


  1. Очистване на стомаха поне веднъж седмично
  2. Хиджама - на всеки 4-6 месеца - два-три пъти годишно.


За изхвърляне на токсините & подмладяване на важните органи, най-добрата/ силна смес, се прави от равни части Сенна & Екстракт от Алое - взима се лъжичка след вечеря (с чаша Саканджабийн*) - това ще помогне за изхвърляне на блокираните в храносмилателната система токсини.

===========
бел. пр. Когато се говори за Хиджама, обикновено се има предвид вендуза с изсмукване на кръв, затова и се прави по-рядко. Докато другия вид вендузи, могат да се правят и всеки ден. 

*Саканджабийн от времето на Ибн Сина и Ибн ал-Кайим, е простичкия и много вкусен сайдер от оцет, мед и вода :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...