С Божията помощ цярът израства от Земята и разумният човек не го пренебрегва...

сряда, 8 май 2013 г.

Избелване на зъбите с бананова кора

www.panagroup-bg.com
Преди време писах за "враговете" на зъбите и тогава посочих банановата кора като едно от най-добрите и неагресивни средства за почистване и ефективно избелване на зъбите.
Сега отново ще подсетя за това.
Бананите са изключително богати на минерали и витамини, те са незаменимо средство за набавяне в организма на необходимия Калий - дотолкова, че 1 банан на ден е достатъчен! 
Избелването на зъбите с бананова кора е по-добро, отколкото с агресивната лимонова кора или сок от лимон. В банана няма абразиви, които да наранят емайла, евтино е и невероятно ефикасно!

Как се прави:

  1. Измийте зъбите си, както обикновено - с четка и паста или с мисуак.
  2. Използвайте кората на банана, като търкате зъбите от корена към края им и по повърхността - от край до край. Имайте предвид, че по зъбите ви ще останат нишки и месечина от кората - ще се изплакнат лесно.
  3. Търкайте около 2 минути. След това изплакнете и .... готово!

Невероятните Калий, Магнезий и Манган, ще са спомогнали за избелването на зъбите ви, за премахване на наслоените оцветители от храна и напитки :)

Гореописаната процедура можете да извършвате винаги, когато поискате или имате подръка бананова кора. Но за постоянно добри резултати, я правете всеки ден - сутрин и вечер.

Старите бананови кори можете да компостирате, както и всички останали органични отпадъци от кухнята и храненето ви.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...