С Божията помощ цярът израства от Земята и разумният човек не го пренебрегва...

неделя, 15 март 2015 г.

Глицеринът – добър или лош?

В момента е много популярно да се пишат статии и материали за вредните съставки в козметиката.
:) Нека не забравяме това, че повечето твърдения в тях изобщо не са истина и предимно се прави лоша реклама на нещо. 
Но това не винаги е така и как можем да разберем истината? Просто като четем и се образоваме повече.
Често нефта и продуктите му се изкарват като нещо много лошо или вредно...Разбира се, че може да са вредни - ако не се ползват по предназначение...
Както съм казвала нееднократно - много хора са алергични към пчелния мед - това прави ли го вреден или "ло" по принцип?! 
Не, разбира се. Трябва да се внимава, продуктите да се използват по предназначение и в нищо да не се влиза в крайности.
Спомнете си само пълното отричане и после обратното - пълното препоръчване на захарта, солта, дори и за пърженето, за кафето!
Апропо - кафето, между другото, си е страхотен антиоксидант и то природен - напитката си е чист растителен извлек :) Разбира се, както с всичко друго, с кафето не бива да се прекалява,

Защо тази публикация е със заглавие за глицерина?
Защото днес именно прочетох поредната отричаща определени козметични съставки, включително и глицерин. Не съм съгласна с добавянето му в "лошия" списък.
Глицерин, както писах по-горе, трябва да се добавя по предназначение.

Та намерих много хубав материал за глицерина и го препубликувам тук - преведен е от немски от сайта NaturalBeauty.de

Само не забравяйте, че думата "био" в заглавието на нещо или в етикета, за съжаление не прави от това нещо добро или полезно. Както с всичко останало...

Ето и материала:

Глицеринът – добър и лош

.

Страхотен овлажнител, дехидратиращо средство или гаден унищожител на тропическите гори: едва ли има по-разнопосочни мнения за друга козметична съставка, както за глицерина. Дали пък за тази субстанция, която играе важна роля в биокозметиката, съдим неправилно? Или има нещо вярно в критиките? Сега ще разберете!
Глицеринът се съдържа в почти всеки продукт за грижа за кожата, но едва ли някой знае какво точно се крие зад тази съставка. Докато някои го определят като мек овлажнител за чувствителна кожа, други го обвиняват, че той всъщност изсушава кожата. А и за произхода му има различни мнения. Синтетичен, животински, растителен? От всички тези неясноти, ясно е само едно: Глицеринът разбунва духовете. Ние ще внесем малко светлина в мрака!
Прочетете целия материал ТУК...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...