С Божията помощ цярът израства от Земята и разумният човек не го пренебрегва...

сряда, 16 февруари 2011 г.

Употреба на натурални продукти за маски за лице


В сайта ви съм чела, че не е позволена употребата на маски за лице, тъй като са вид козметична операция, водеща до промяна на товрението. Все пак искам да попитам за маските за лице или просто за кремовете за лице, за освежаване на кожата или почистване. По този начин жената става по-красива...
Слава на Аллах.

Позволено е да се използуват кремове или натурални материали за маски за лице – почистващи или разкрасяващи – но да бъдат целесъобразни, а не от екстравагантност. Това е, което сме казали в отговора на въпрос номер 108638: „Няма нищо лошо в това да се използува мед за маска на лицето, той почиства, премахва лунички и други, докато все пак няма никаква екстравагантност в това.
По същия начин във отговора на въпрос номер 84903 казахме: „Няма нищо лошо в използуването на плодове и зеленчуци за лекуване на кожни проблеми, докато в това няма проява на ексцентричност.
Никъде в предишни отговори не сме твърдяли, че маските за лице са харам, освен ако не става дума за пилинга на лицето без необходимост, както става дума във въпрос номер 34215.
А Аллах знае най-добре.

Islam Q&A - 145307


Няма коментари:

Публикуване на коментар

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...