С Божията помощ цярът израства от Земята и разумният човек не го пренебрегва...

понеделник, 7 февруари 2011 г.

Панирани ябълки



Нещо много вкусно, малко калорично, утоляващо глада за сладко :)
И най-важното - лесно. Но - бързо се пържат, затова - съпрузите на помощ. И така - нека кажа, че моя съпруг помогна в пърженето :))


Продукти:


4-5 големи ябълки
200 гр. брашно
150-200 мл прясно мляко
2-3 яйца
ванилия
канела и пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

От яйцата, брашното, прясното мляко и ванилията се приготвя тесто, като за палачинки. Ябълките се обелват и се нарязват напречно на шайби, с дебелина около 1 см. С върха на ножа внимателно се изчистват от семките. Всяко кръгче ябълка се потапя първо в брашно, после - в палачинковототесто и се пържи в повече мазнина. Когато панираните ябълки са готови, е добре да се отцедят върху решетка, след това се нареждат в чиния и се поръсват с канела и пудра захар.

1 коментар:

  1. Да допълня, че сами виждате - панировката е в палачинково тесто, т.е. няма захар, накрая е добре да се наръсят с пудра захар панираните ябълки - но, все пак, по желание, можете да добавите 1 или 2 лъжици мед в сместа за паниране.

    ОтговорИзтриване

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...