С Божията помощ цярът израства от Земята и разумният човек не го пренебрегва...

сряда, 9 февруари 2011 г.

Ябълка и лайка защитават лицето от компютъра


За да се преборите с отпуснатата кожа и пораженията от стоенето пред компютъра се изисква постоянство
Часовете, прекарани пред компютъра, се отразяват не само на осанката ви и на доброто ви зрение. Преждевременно появилите се бръчки и отпуснатата кожа са верен признак на компютърната атака върху външността ви.
Има няколко начина да се преборите с това. На всеки кръгъл час ставайте за по десетина минути от компютъра. През това време отворете прозореца и направете седем дълбоки вдишвания. След вдишванията напълбнете с въздух бузите си.
Изпийте няколко глътки вода, в която сте добавили лимонов или грейпфрутов сок. На всеки два часа използвайте елементарно, но невероятно действащо средство – хидратиране на лицето.

Ако не сте гримирани, достатъчно е да изплакнете лицето си или да го изтриете със салфетка, напоена с минерална вода. Ако сте гримирани, използвайте термален спрей, който не само че възстановява природната влага на кожата, но и фиксира върху нея макияжа.
В студените месеци внимавайте въздухът в помещението да не е прекалено сух. През цялата година използвайте хидратантен крем, когато сте пред компютъра.
Не мийте лицето си с вода от чешмата, а с преварена вода, в която сте добавили лимонов сок, или с минерална вода, както и с отвара от лайка или мента.
Търкайте лицето си с резенче ябълка. Добре действа на лицето и сутрешното натриване със замразен плодов сок. За да заздравите нежната и чувствителна кожа около очите си, преди да заспите се опитайте да отворите очите си, без да разтваряте миглите си.
Поне два пъти седмично поглезете лицето си с топли компреси. Направете запарка от билки по избор, натопете хавлиена кърпа в тази отвара, оставете да изстине малко и сложете върху лицето си за седем минути.
Яжте повече домати и зеле. Тези зеленчуци най-добре защитават кожата от вредното въздействие на монитора. Не забравяйте да пиете поне две чаши зелен чай на ден.

Материала е от блога ЗДРАВЕ НЮЗ 


Коментарът ми е, че мюсюлманката трябва да става от компютъра заради молитвата и това е и почивка от монитора :))
Иначе съветите за хидратиране на лицето и използуване на ябълка, на плодов сок, билки, са полезни.
За нас нещо, което ни е дадено от Аллах е в голяма полза и за кожата - обмиването за молитва (уду, абдест).

Няма коментари:

Публикуване на коментар

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...