Тази прекрасна рецепта и снимката на това изкушаващо ястие, изпрати от Дубай Иман Никол, Аллах да е доволен от нея, че сподели с нас :)
- · олио за пържене
- · 3 купички карфиол, на едри рози
- · 500 г. Агнешка кайма
- · 2 ч.л. зехтин
- · 1 глава лук на шайби
- · 3 скилидки чесън, наситнени
- · 1 зелена чушка, на шайби
- · 2 домата ,обелени и нярязани
- · 2 кубчета бульон
- · 1 ч.л. доматена паста
- · ½ ч.л. микс "седем подправки"
- · 1 чаша вода
· За картофите:
- · 4 средни картофа, нарязани на големи парчета и сварени
- · ½ ч. прясно мляко
- · 2 с.л. масло
- · щипка сол
- · щипка бял пипер
- · 1 купичка настъргано сирене Моцарела или кашкавал
1) Изпържете карфиола до златисто, изцедете от олиото.
2) От каймата оформете малки топчета и изпечете в намазена тава за 10-15 мин на 200 С.
3) Запържете лука в зехтина до омекване, прибавете зелената чушка за 2 мин. Прибавете доматите, бульоните, доматената паста и арабските "седем подправки". Бъркайте 5 мин до омекване на доматите.
4) Добавете водата и изпечените топчета от кайма, оставете да ври 10 мин и прибавете карфиола, отстранете от огъня.
5) Намачкайте картофите с млякото, маслото, солта и пипера.
6) В тава изсипете първата смес, отгоре разпределете картофеното пюре, поръсете с Моцарелата и запечете 15 мин на 250 С до златиста коричка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар