С Божията помощ цярът израства от Земята и разумният човек не го пренебрегва...

понеделник, 7 март 2011 г.

Арабски пай с картофи и агнешко (Батата би-л-харуф)

Тази прекрасна рецепта и снимката на това изкушаващо ястие, изпрати от Дубай Иман Никол, Аллах да е доволен от нея, че сподели с нас :)

  • ·         олио за пържене
  • ·         3 купички карфиол, на едри рози
  • ·         500 г. Агнешка кайма
  • ·         2 ч.л. зехтин
  • ·         1 глава лук на шайби
  • ·         3 скилидки чесън, наситнени
  • ·         1 зелена чушка, на шайби
  • ·         2 домата ,обелени и нярязани
  • ·         2 кубчета бульон
  • ·         1 ч.л. доматена паста
  • ·         ½ ч.л. микс "седем подправки"
  • ·         1 чаша вода

·         За картофите:
  • ·         4 средни картофа,  нарязани на големи парчета и сварени
  • ·         ½ ч. прясно мляко
  • ·         2 с.л.  масло
  • ·         щипка сол
  • ·         щипка бял пипер
  • ·         1 купичка настъргано сирене  Моцарела или кашкавал

1) Изпържете карфиола до златисто, изцедете от олиото.
2) От каймата оформете малки топчета и изпечете в намазена тава за 10-15 мин на 200 С.
3) Запържете лука в зехтина до омекване, прибавете зелената чушка за 2 мин. Прибавете доматите, бульоните, доматената паста и арабските "седем подправки". Бъркайте 5 мин до омекване на доматите.
4) Добавете водата и изпечените топчета от кайма, оставете да ври 10 мин и прибавете карфиола, отстранете от огъня.
5) Намачкайте картофите с млякото, маслото, солта и пипера.
6) В тава изсипете първата смес, отгоре разпределете картофеното пюре, поръсете с Моцарелата и запечете 15 мин на 250 С до златиста коричка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...