Тъй като не обичам портокалови корички в сладкиш, този кекс, който по оригинална рецепта беше Портокалово-морковен сладкиш, при мен беше само Морковен кекс.
Останахме очаровани от резултата, а големия ми син, който не яде нито моркови, нито каквито и да било зеленчуци каза: "Е, толкова е вкусен, че няма значение, че има моркови!"
Ето и много икономичната и лесна рецепта:
- 3/4 - 1 ч.ч. брашно
- 2 ч.л. бакпулвер
- 150 г масло (аз сложих 3 лъжици маргарин)
- 3/4 ч.ч. захар
- 2 яйца
- 2 настъргани моркова
Фурната се включва на около 180 градуса, горните съставки се разбъркват добре и сместа се изсипва в намаскена и набрашнена тавичка или кексова форма. Пече се до готовност, проверява се с клечка дали полепва.
Изстива върху решетка и се посипва с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар