С Божията помощ цярът израства от Земята и разумният човек не го пренебрегва...

сряда, 9 март 2011 г.

Агнес



Продукти:

за блата:
4 белтъка
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. смлени орехи 
200 грама краве масло
ванилия
1 ч. ч. пудра захар
1 равна ч. л. бакпулвер

за глазурата:
4 жълтъка
1 ч. ч. пудра захар
ванилия



Загрейте фурната на 180 градуса.
Разбийте белтъците на сняг и прибавете захарта. Разбийте отново добре.
Смесете сухите съставки и започнете да прибавяте по малко към белтъчената смес.
Разбийте на слаба степен до пълното й усвояване.
Накрая прибавете и мекото масло и отново разбийте.
Изсипете готовата смес за блата в правоъгълна или квадратна тава с добре намаслена хартия за печене.
Блатът трябва да бъде тънък.
Моята тава е с размери 30 Х 23 см.
Изпечете блата и го сложете върху поднос.
Махнете внимателно хартията за печене.
Оставете блата да изстине напълно.
Пригответе си глазурата, като разбиете жълтъците и пудрата захар до получаване на кремообразна консистенция.
Полейте студения блат с глазурата и сложете "Агнеси"-те за 5-6 минути в предварително загрятата на 80 градуса фурна.
Следете да не се изсуши много, просто трябва коричката леко да побелее и да се стегне и е готово.
Охладете готовия десерт. 
Разрежете на малки ромбове и сервирайте.



рецептата и описанието е от изкушаващия блог на Вероника Ginger Cookies


А ето и Камал с парче "Агнес"

4 коментара:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...