Благодаря на Лина Недева за чудесното предложение - много обичам череши, както и сладкиши с череши!
Продукти за блата:
- 3 яйца
- 1 чаша захар
- 100 гр. масло
- 1 1/2 шоколад
- брашно колкото поеме
- 1 ванилия
Продукти за крема:
- 5 гр. желатин, но да не е свински
- 500 гр. течна сметана
- 200 гр. сок от мандарини или друго
- 2 чаши захар
добавки между блата и крема:
- разтопен течен шоколад+пресни или сушени плодове
Приготвяне:
Блат:
Яйцата се разбиват добре със захарта.
Разтопява се маслото с шоколада и се добавят към яйчената смес.
При непрекъснато бъркане се добавя брашното и ванилията.
Пече се на 180 градуса
Крема:
Сметаната се слага на котлона да заври, добавя се захарта + сока, котлона се намаля и сместа се бърка до сгъстяване. Добавя се разтвореното в хладка вода желе, маха се от котлона.
Готовия блат се намазва с разтопения течен шоколад и се слагат плодовете.
След като крема поизстине, се полага върху шоколада и плововете,оставя се да се охлади и се прибира в хладилника. След около 12 часа (ако можете да изчакате толкова :), е готово за ядене.
Няма коментари:
Публикуване на коментар