Това е невероятното предложение от блога на Ивейн, което направих веднага, след като го видях. И за първи път при мен тестото стана прекрасно! Много ме бива в точенето, но не и в замесването - до вчера!
Баничките бяха толкова пухкави и вкусни, че се изядоха веднага, дори една не можах да снимам, затова и ще пусна тук снимката от блога на Ивейн.
Ще споделя това, че дозата, която тя е дала, е наистина малко количество - вижда се, че брашното е само 250г.
Така Ивейн е подчертала, че може да се направи двойна доза, което е добре и подходящо, имайки предвид, че баничките са много вкусни!
Препоръчвам ги!
Необходими продукти:
за тестото:
- 10 гр прясна мая,
- 1 чл захар,
- 1/2 чл сол,
- 1 чл олио,
- 2 капки оцет,
- 100 мл вода,
- 250 гр брашно
за плънката:
- 100 гр сирене,
- 1/2 разбито яйце
за намазване:
- масло
Тъй като спазвах съвсем точно описаните действия в рецептата на Ивейн, няма смисъл да я копирам тук - по-добре отворете нейния блог и вижте там.
Между другото, по същия начин се подготвя тестото за френските кроасани, които след този ми успешен опит, сигурно скоро ще направя. Ин ша Аллах!
Няма коментари:
Публикуване на коментар