С Божията помощ цярът израства от Земята и разумният човек не го пренебрегва...

сряда, 7 ноември 2012 г.

Какво e “написано” върху кожата или как да разпознаем някои заболявания


Много заболявания без съмнение се отразяват на състоянието и вида на нашата кожа. Но на кои промени е наистина важно да обръщаме внимание и как да ги "разчитаме" правилно?

Мазната кожа може да и сигнал за невротично заболяване или разстройство на липидния обмен, пише здраве.bg.

* Ако кожата е придобила жълтеникав оттенък, трябва задължително да изследвате черния си дроб и жлъчката, тъй като са възможни възпалителни процеси.

* Бледата млечнобяла кожа може да е показател най-вече за два евентуални проблема: анемия заради недостиг на желязо или нарушения в дишането - знак за заболяване на белите дробове. Желателно е да си направите кръвна картина и рентгенова снимка.
* Общата бледост, съчетана със синкав оттенък (особено около носа и ноктите), е явен сигнал за проблеми със сърцето. Време е за ЕКГ и проба с натоварване.

Мраморната кожа свидетелства за крехки кръвоносни съдове и образуване на подкожни хематоми.
* Отпуснатата и повехнала кожа е външна проява на хронично заболяване, което изтощава организма.
* Кожата, която лъщи, може да е признак за невротични разстройства.
* Мазната кожа е проява на хиперфункция на мастните жлези или е резултат от нарушения в липидния (мастния) обмен. Проверете храносмилателната система и си направете пълна кръвна картина.
* Червените петна по лицето са сигнал за склонност към хипертония. Ако кръвта прелива към бузите и шията, това също е индикатор за високо кръвно налягане.
* Сухата (восъчна) кожа може да е признак за хроничен гастрит, язва на стомаха или дванадесетопръстника.
* Участъците суха кожа върху лактите най-често говорят за общо отслабване на имунитета и авитаминоза, особено за недостиг на витамини от група В.
* Бледата пореста кожа, с леки отоци, основно по лицето и прасците, е сигнал за евентуални бъбречни заболявания или други здравословни проблеми, свързани с отделителната система. Трябва да си направите изследване на урината, биохимия на кръвта и ултразвуков преглед на органите на малкия таз.
* Неравната кожа с различен цвят обикновено е реакция на прекалено голямото количество шлака и токсини в организма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...