С Божията помощ цярът израства от Земята и разумният човек не го пренебрегва...

петък, 29 март 2013 г.

Две лесни домашни рецепти срещу акне


Няколко пъти писах за меда, захарта и други ексфолианти. За мен захарта си остава най-доброто и предпочитано средство. Меда е чудесен, но за моята кожа не е много подходящ, макар че го използвам от време на време. 
Другия прекрасен ексфолиант, е утайката от кафе - макар че аз лично и не я не използвам често, защото не я издържам повече от 4-5 минути. Но тя не е за изпускане и затова и макар и рядко, я ползвам. Ето и една любима моя рецепта, която комбинира кафето и меда - "Най-добрата скраб за лице и тяло"
А ето и друг ексфолиант с мед, но и със зехтин: DIY меден ексфолиант - скраб за лице и тяло.
Макар че меда може да се ползва и чист, самостоятелно - просто взимате в лъжичка мед и намазвате почистената си кожа на лицето. Постоявате толкова, колкото можете - ако е повече време ще видите, че меда е "попил" в кожата ви. Той работи навътре и това е чудесното. Можете да се измиете леко с топла водичка.
Днес в Popsugar Beauty прочетох и за аспирина - не знаех за него, но се поразтърсих и коментарите от жени, които го използват като екфолиант, бяха положителни. Така че най-вероятно още утре да пробвам и аз :)
Как се използва аспирина:
 - > Просто натрошете на ситно няколко таблетки аспирин и ги пуснете в малко вода - така ще имате прекрасно анти-акне средство. Suki Kramer, основател и президент на Suki skin care казва, че акнето е бактериално възпаление - затова и аспоринът, който има противовъзпалителни свойства, спомага за намаляване на реакцията и зачервяването.
Аспиринът е ацетилсалицилова киселина и това е съставка, която прекрасно ексфолиира кожата, изчиства я и действа като предпазно средтсво срещу акне.

4 коментара:

  1. Az si pravih predi eksfolirane samo s utaika ot kafe. Kojata stava mnogo gladka, leko se tonira ot kafeto, leko maznichka ostava, no nqkak si Kato podhranena, a ne zamyrsena. No sled izpolzwane nqkolko sedmici , vsqka sutrin, zapochna mnogo da me syrbi I prekratih tezi procedure. Bqh chela nqkude v internet, che kafeto prichinqwa i alergichni reakcii, daje ima smurtni sluchai ot upotrebata na kafe, tyj kqto ima i mnogo silni sortowe.
    No vypreki towa, mnogo jeni, Koito iskat da poluchat priqten lek ten, izpolzwat utaikata ot kafe vseki den.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Точно така - аз също го използвам, но по-рядко, защото кожата ми е много чувствителна, затова и предпочитам захарта като ексфолиант. Кафето и меда много бързо предизвикват силно парене и сърбеж по кожата ми. Но не при всички хора е едно и също.
      Заради тонирането именно кафето се препоръчва на хора със загар, като начин да запазят тена си за по-дълго време :)
      А иначе, за да се омекоти действието на кафето, може да се сложи и захар.
      В същност кафето си остава едно незаменимо средство за ексфолииране - както точно ти го описа.

      Изтриване
    2. За кафето имам специални материали, които съм публикувала - с етикет "Кафе" и "Козметика" трябва да се потърси - там именно споделям и една по-обогатена рецепта за екфолииране с кафе.

      А аспирина е невероятен - заменя всякакакви почистващи кожата процедури :) И всички с акне би трябвало да си я използват - незаменима е!

      Изтриване
    3. Спрямо акнето съм изключително доволна от този лосион, благодарение на който си възвърнах самочувствието и се изчистих от упоритото акне.Препоръчвам го на всички,които имат проблеми с акнето.
      http://magnifico.care/

      Изтриване

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...