С Божията помощ цярът израства от Земята и разумният човек не го пренебрегва...

неделя, 14 април 2013 г.

Лак за нокти, подходящ за Мюсюлманки


Автор: AT STOEFFEL

ИзточникNYMAG.com
Превод: Милена Борисова - Иршад
Полската козметична компания Inglot твърди, че е произведен първия в света лак за нокти, който е подходящ за дневните молитви, притежателят на "Халал" сертификат, 02M Breathable. Мюсюлманките избягват лака за нокти, защото създава бариета между нокъта и водата и по този начин не позволява правилно измиване преди молитва ('уду). 
В резултат на това жените се ограничават до използване на лака само по време на месечния си период, когато те не извършват молитви, според Мюсюлманския блогър и учен Мустафа Умар. “Все пак има много сестри, които имат желание да носят постоянно лак за нокти" пише той. 
С помощта на кафе филтър, шейхът показва "дишащата" способност на лака 02M breathable, не повече харам, отколкото хенна или лосион за тяло. Дали маникюрът отговаря на Ислямските норми за благоприличие или има риск да бъде преследван от религиозна полиция, остава да видим.  

Забележка на редактора на Muslim Village: Публикуването на горната статия не е фатуа, нито  потвърждаване съдържанието на продукта. Това е новина за нов продукт и ние като Мюсюлмани трябва да знаем, че Фъкх не се научава от новините. За онези, които се интересуват от Фъкх на 'уду, предоставяме следните линкове:


Няма коментари:

Публикуване на коментар

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...