С Божията помощ цярът израства от Земята и разумният човек не го пренебрегва...

вторник, 16 април 2013 г.

Ябълков оцет, сол, онкологични заболявания и споделен опит

foodmatters.tv
Киселинно-алкалния баланс на организма ни... Сложен въпрос - затова и няма да се спирам точно на него, а на окислителните процеси, за които много се говори, а аз опитах да обясня преди време (ето линка тук), но сега ще свържа всичко това с чудесния плодов и по-специално ябълковия оцет.

Може би е излишно да казвам, че ябълковия оцет е едно чудо, което Бог (АЛлах) ни е дал! И съм толкова благодарна.

За ползите от оцета можете да четете много, тук съм дала някои. Ябълковия оцет е едно от най-предпочитаните в Сунната за лечение - прочетете тук. Аз лично предпочитам ябълковия сайдер (оцет + мед + вода и лед) пред всичко друго! 

Защо го предпочитам - личен опит - имам главоболие, което не се повлиява от лекарства - само оцета ми помага и дори да не спре болката, намалява я, прояснява главата и успокоява стомаха ми. Пия сайдера при висока температура, давам го и на домашните ми - нямам нужда от лекарства. За синузит - веднага облекчава...! Да споделя и чудесното освежаване през горещите дни...И други, и други ползи...
tonus.bg

Тези дни четох и за хипотезите на руския академик Борис Болотов. Той е убеден и има разработена диета, която се прилага в клиники за онкоболни в 3-ти и 4-ти стадии! Обратно на всичко, което бях чела досега, но има такава логика, отделно моя личен опит с оцета, както и невероятната издържливост на Палестинските затворници - Самер Исауи, който е в гладна стачка вече повече от 9 месеца към днешния ден (да поясня - затворниците гладуват, като приемат количество сол и вода през деня) - тези изброени неща ме карат да гледам благосклонно към начина на хранене, даден от Болотов. За какво иде реч - Болотов смята, че организмът трябва да е леко подкиселен и той сам приема по-голямо количество сол, от 5-те грама, за които се пише, като максимален прием за деня - той сам приема поне 10 грама сол, както и много храни с кисела реакция - кисело мляко, месо, обтрива всеки ден цялото си тяло с оцет. По време на комунистическия режим в Русия, той е малтретиран в затвора, при което бъбреците му отказват и се е смятало, че ще умре много бързо. Не се е хранел - искал е само сол в голямо количество и вода. Е, не само е оцелял, но в момента е на 83 години в цветущо здраве.

За лечение на рак методите му са повече от радикални - така мога да ги класифицирам, от гледна точка на това, което съм чела досега. Но ще се спра само на ябълковия оцет и това, което е неговото становище по въпроса - по-горе писах защо се спрях на неговото мнение и защо го подкрепям.

Болотов обяснява, че в организма се натрупват много соли — не само в бъбреците и пикочния мехур, но и в съединителната тъкан и костите. Особено опасни за жизнената дейност са продуктите, резултат на окислителните процеси. Действително на контакт с кислорода се подлагат без изключение всички клетки на организма и всички участъци на съединителната тъкан и няма как иначе - това е начина на получаване на енергия за живота. Но именно това води до окисляване на съединителната тъкан. За да се освободи организмът от тези свободни радикали, които правят съединителната тъкан крехка (от най-малките травми се появяват кръвоизливи), е необходимо да се въздейства върху свободните радикали с безопасни за организма киселини, способни да ги разтворят и превърнат в соли, като палмитинова, аскорбинова, никотинова, лимонена, млечна киселини.
www.chudesa.net 

Плодовият оцет съдържа практически всички тези киселини, поради което е особено полезен в борбата със свободните радикали. Тези киселини, счита Болотов, е добре да се използват с прокиснало мляко. За целта в чаша с прокиснало мляко се добавя чаена или супена лъжица плодов оцет и чаена лъжичка мед. Оцетът, съветва академикът, трябва да се добавя и в чая, кафето, супите и бульоните. Цитирала съм академика - аз лично не съм слагала и пила оцет в прокиснато мляко, както споделих, приемам го само под форма на  сайдер.

При употреба на кисели хранителни продукти — оцет, квас, ферменти, не е желателно да се използват растителни масла, които имат силни жлъчкогонни свойства, тъй като това много забавят процесите на превръщане на шлаките в соли.

Думата "шлаки" е чиста измислица, не на академика, а на фармацевтичната реклама - няма такъв термин - имайте го предвид :) 

Според Болотов, ракът е следствие от реакции с тези свободни радикали и точно зголяма част от това, което говори за храненето, е свързано с неутрализирането и отделянето им от организма. 

Той дава много лесни рецепти за това - споменах за оцета, сега ще ви кажа и за кваса.
Болотов твърди, че ферментите на основата на млечно киселата ферментация, които не са предлагани преди от никого, са много лесни за получаване, достъпни - и това си е точно така. Те са богати на аминокиселини, които от една страна стимулират отделянето на инсулин от задстомашната жлеза, а от друга страна – стимулират кората и сърцевината на надбъбречните жлези към усилено отделяне на хормоните адреналин, преднизолон, хидрокортизон и норадреналин. Киселите аминокиселини разтварят и хидроксилапатита*, минерал, който се натрупва в кръвоносните съдове и лимфите. Затова ферментите подмладяват и съдовете, като ги освобождават от алкалните соли, но и целия организъм, като удължават живота му.


Ето такава лесноизпълнима рецепта, а и като знам колко конски кестени има в София... :) 
Кралско пиво: В трилитров буркан с изворна вода се добавят 30-40 разрязани на две конски кестени. Добавя се чаша захар и за закваската 1/2 чаша млечна суроватка или 1 чаена лъжичка сметана. Квасът се държи в топло помещение с температура около 25-35 градуса не по-малко от две седмици. Приятната на вкус напитка се употребява по половин чаша 20-30 минути преди хранене. Този квас укрепва организма, прави го неподатлив на много заболявания, подсилва ендокринната система, което защитава организма срещу грипни заболявания. Напитката увеличава съдържанието на мед и калций, а също и на кобалт, който при повишен радиационен фон намалява значително. Увеличава и количеството на йод в организма. Пивото може да се пие и в по-големи количества, но след всяка изпита чаша от него в буркана се добавя още една чаша вода и 1-2 супени лъжици захар. И без да се добавят кестени, квасът стига за 2-3 месеца. Могат да го използват и деца до 10 години. 

Забележки:
* Калцият, заедно с фосфати влиза в комбинацията хидроксилапатит – минерален субстракт за костите и зъбите. Ясно е, че мястото на хидроксилапатита не е по стените на кръвоносните съдове...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...