С Божията помощ цярът израства от Земята и разумният човек не го пренебрегва...

петък, 22 март 2013 г.

Синузит и домашно лечение

снимка Hijama Therapy


Инфекциите на синусните пътища са доста сериозен проблем - над 29.8 милиона възрастни към 2010 година страдат от синузит.  Нещо повече - страдащите от синузит доста често имат здравословни проблеми и не е за учудване факта, че антибиотиците са твърде често изписвани за това състояние - около 20% от всички изписвани антибиотици, са за лечение на именно това състояние.

Домашно лечение на инфекцията на синусите

Хижама (вендузи) - укрепват имунната система, премахват натрупаните токсини  от възпалените болезнени области.

Ябълков оцет – едно от най-добрите средства за лечение здравословни проблеми, включително на синузит - факт, докладван от много и най-различни хора. Един от най-полезните начини за употреба на оцета, е да се смесят 8oz (1oz = 29.67 ml, т.е. 8 унции вода, се равняват на около 240 мл) с 2 супени лъжици ябълков оцет и 1 супена лъжица мед. 
Синусната инфекция се повлиява много бързо след приема на ябълковия оцет. 
Друга възможност да се приема оцета, е просто да се приема оцет по 1 супена лъжица 3 пъти на ден - но чистия оцет не е за препоръчване все пак, 
Инхалации с ябълков оцет - смесвате ~1/2 чаша оцет с 1/2 чаша вода, затопляте на котлон / микровълнова и вдишвате през устата, като държите очите си затворени! 
Непременно уточнявам, че става дума за органичен ябълков оцет, а не за продавания по магазините неорганичен "ябълков оцет".

Куркума – Благодарение на съставката си с много силно действие - куркумин, куркумата носи чудесни ползи за здравето. Сред тях е действието на подправката върху синусните инфекции. Куркуминът спомага за лечение на дихателните пътища и очистване на синусните кухини. Тъй като синузита се причинява от възпаление на носните кухини, а куркумата притежава противовъзпалителни свеойства, подправката се използва в повечето съществуващи природни лекарства срещу инфекция на синусите. В същност, достатъчни са само дванадесет грама куркума дневно, за да получи организмът ни необходимите елементи, които не присъстват в други растения – куркумин и куркуминово масло.
Ето и рецептата: смесват се куркума на прах и мед, съотношението е от 1:2 до 1:1. Дневната доза за възрастен е 1 чаена лъжичка куркума и 1 до 2 чаени лъжички мед.  Приема се на гладно, държи се в устата до стопяване и се преглъща. Сместа е много приятна на вкус - прилича малко на халва, но в големи количества наведнъж не е особено приятна. Приема се 10 дни. 

Морска вода / Физиологичен разтвор – Понякога само гореизброените лекарства са достатъчни, но използването на физиологичен разтвори е толкова популярно лекарство, че е добре да си го имаме в аптечката. 
Смесва се 1/4 чаена лъжичка морска сол, щипка сода бикарбонат в чаша с топла вода, или може и без сода – смърка се в носа.
Ако няма гной в синусите, торбички с топла морска сол облекчават болката – правят се „възглавнички” – малки по размер и се пълнят с едра сол, затоплят се, може и в микровълновата, след което се поставят върху синусите. Трябва да се внимава да не се горещи.


Масло от риган – Масло от риган можете да си набавите от аптеките – вече има в наличност масла от какви ли не растения. Маслото може да си капете в носа, да вдишвате парите със затворени очи.
Освен че помага в битката с възпалените синуси, маслото от риган спомага за подобряване на храносмилането, при различни инфекции, за подобряване на различни биологични функции – особено на черния дроб и дебелото черво.  

Като допълнение към горните лечебни средтва, можете да приложите и някоя от следните опции:

 - > Повдигнете главата си, когато спите.

 - > Поставяйте топли комреси върху лицето си по няколко пъти на ден за по 5 минути.

 - > Витамин C е чудесен имуностимулатор и може да помогне за премахване на синусната инфекция. Опитайте с прием на 1000 mg витамин C 1-3 пъти на ден.

 - > Поддържайте дома си много чист и особено спалнята си. HEPA филтъра на прахосмукачката е мног одобро средство срещу обезопрашаване.

1 коментар:

  1. Исках да добавя и това средство, което открих, в материала по-горе, но определено е по-добре да го предоставя като коментар, макар че намерих доста позитивни реплики за морската краставица от различни места.
    Тук ще копирам директно един коментар, който е от АБВ форум:


    Синузитът ми беше хроничен, при елементарна настинка започват зелени гнйни секрети от носа, адски болки, температура и всеки път - антибиотик. Нагревки, които изобщо не помагаха и поне 3 пъти годишно - антибиотик. Ето с какво го премахнах:
    Морска краставица, която расте по морето, аз я намерих във Варна, трябва да е узряла - значи средата на август. Узряла е, като я докоснеш тя оскача с пръскане на семенца и течност. В една пластмасова чашка от кафе така си хванах една краставичка, и с капкомер от течността си сипах по половин пипетка в ноздра. След около половин час, носа ми се запуши като при много силна хрема и 24 часа от него тече гной. Спах със стар чаршаф върху възглавницата, сташно много гной ми изтече. И след тези 24 часа хремата ми мина и всичко отшумя. От тогава минаха 2 години - да чукам на дърво - до сега два пъти съм простивала - изобщо няма и помен от този синузит.
    Предупреждавам - сока на тази краставица е силно отровен, за това много да се внимава.

    ОтговорИзтриване

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...